De Salon Sittard-Geleen 2016-2017

De Salon Sittard-Geleen, vindt plaats van 17 december 2016 t/m 5 februari 2017. Het thema is: ONDER DRUK, kunstenaars met grafiek.

De Salon Sittard-Geleen is een begrip in en rond de Westelijke Mijnstreek. Het is een traditie om eens in de twee jaar een tentoonstelling met regionaal gebonden kunstenaars te organiseren.

De expositie is samengesteld met grafisch gerelateerd werk van kunstenaars, die op een of andere wijze een band hebben met de Westelijke Mijnstreek. De Domijnen presenteert tevens grafisch werk uit de eigen collectie.

DEF adv Salon - Magenta def 2016 site


De Salon Sittard-Geleen biedt tweejaarlijks een podium aan kunstenaars, om zich te presenteren aan het publiek. Van origine betreft dit regionale kunstenaars (uit Sittard-Geleen en de Westelijke Mijnstreek) op het gebied van de autonome beeldende kunst: schilderen, tekenen, fotografie, grafiek, ruimtelijk, film, video, animatie en internet.

Kunstenaars met een binding met de regio kunnen zich inschrijven om deel te nemen aan De Salon, waarna een gastcurator een selectie maakt uit de ingezonden stukken om deze werken te exposeren in Museum De Domijnen.

Zoals de naam ‘De Salon’ al aangeeft is de tentoonstelling bij uitstek een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor kunstenaars, hun werk en het publiek. Bovendien vinden er ook diverse randactiviteiten zoals kunstenaarsgesprekken, rondleidingen, optredens en educatieve activiteiten voor kinderen en volwassenen plaats.

Bekijk de movie

Download HIER De Salon krant 2016-2017